

روانشناسی رشد شاخهای از روانشناسی است که به تغییر تحول کودک در بستر زمان و در حین رشد میپردازد. این رشته از روانشناسی و نظریه پردازان مختلف آن در این مشاهده و نظریه پردازی زمینهها و رویکردهای متفاوتی نسبت به رشد داشتهاند و این موضوع منجر با تدوین نظریات مختلف در این زمینه شده است به شکل کلی میتوان چهار گرایش کلی را در تبین فرآیند رشد به دست آورد :
* جنبه های شناختی (Cognitive)
* جنبه های انگیزشی (Motivational)
* جنبه های روانی – فیزیولوژیک (Psycho-physiologic)
* کارکردها و رفتارهای اجتماعی (Social Functions)
و اگر بخواهیم به شکل تاریخی به مبحث روانشناسی رشد نگاه کنیم، میتوان گفت مطالعه فرآیند رشد ریشه در تاریخ و فلسفه دارد. جایی که افلاطون پیش از میلاد مسیح از لزوم شناسایی استعداد کودکان و به کارگیری آنها در امر آموزش صحبت میکرد تا قرون وسطی که فلاسفهای چون ژان ژاک روسو با طرح مسائلی در زمینهی رشد اجتماعی و تالیف کتبی مانند "دربارهی امیل" به غنای این مباحث افزودند.
اما مهمترین دورهی مطالعاتی در زمینهی رشد قرن بیستم به بعد محسوب میشود، در این دوران نظریهپردازان بزرگی شروع به مطالعه بر روی تحول و رشد دوران کودکی کردند و هریک زمینه و سبک مطالعهای ویژهای برای خود داشتند. سنتی که از فروید گرفته تا نو روانکاوان... ، نظریه پردازان شناختی چون پیاژه، و حتا رشد اخلاقی کلبرگ را دربرمیگیرد.
مجموعه دی وی دی های آموزشی روانشناسی رشد تدریس استاد خجوی با در نظرگرفتن اهمین مبحث رشد به ویژه در رشتههای مرتبط با روانشناسی و آموزش کودک نگاه جامع تحلیلی - تاریخی به این موضوع دارند. این مجموعه شامل 10 دی وی دی آموزشی میباشد.