

دی وی دی های اموزشی برای درس خواص مواد با تدریس فوق العاده استاد امیرعلی کریمیان در 12 حلقه دی وی دی
درباره درس خواص مواد در کنکور سراسری هنر :
خواص مواد هفتمین و آخرین درس دفترچه اختصاصی کنکور هنر است. اگر به جدول ضرایب رجوع کنید متوجه خواهید شد که این درس در تمامی زیر گروه ها دارای ضریب 1 است. این مسئله نمی تواند دلیل بر نداشتن اهمیت این درس باشد. مسئله ای که وجود دارد این است که، از آن جایی که خواص مواد آخرین درس کنکور هنر است داوطلبین وقتی به این درس می رسند اصولاً ذهنشان خسته شده و دیگر نمی توانند به سوالات با تمرکز کافی پاسخ دهند. از طرف دیگر گستردگی مطالبی که از آن ها در طی این سال ها سوال طرح شده است، باعث شده که بسیاری از داوطلبین این درس را سفید گذاشته و یا درصد منفی بزنند.
خواص مواد را شاید بتوان سخت ترین درس کنکور هنر دانست. زیرا منابع سوالات به هیچ وجه مشخص نیست. هر ساله داوطلبین در این درس شگفت زده می شوند. از جمله مباحثی که از آن ها تا به حال سوال طرح شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آشنایی با مفاهیم خواص فیزیکی: حجم، جرم، وزن، جرم مخصوص، سطح مخصوص، تخلخل، جذب رطوبت، ضریب نرمی، خواص حرارتی(هدایت حرارتی، انبساط و انقباض حرارتی، مقاومت در برابر شوک حرارتی)، خواص نوری، خواص الکتریکی، ویسکوزیته. آشنایی با مفاهیم خواص مکانیکی: مفهوم تنش، استحکام، خستگی، خزش، سختی، قابلیت تغییر شکل(اِلاستیک و پلاستیک). خواص شیمیایی. آشنایی با مفاهیم ساختار ماده و عناصر شیمیایی: ترکیبات مهم و ویژگیهای عناصر فلزی و نافلزی.
مایعات: حلالها (آب، حلالهای هیدروکربنی، اسیدها و قلیاها) روغنها، شوینده ها، شناخت زمین و استخراج از آن: نحوه تشکیل سنگها و خاکها (سنگهای آذرین، رسوبی و دگرگون)و فرایندهای استخراج
مواد فلزی: استخراج فلزات، فلزات آهنی (استخراج آهن، تولید فولاد، ساختار و خواص فولاد، انواع فولاد، ساختار و خواص چدن، انواع چدن)،فلزات غیرآهنی: آلومینیوم، مس، روی، سرب، قلع، نیکل و فلزات گرانبها (نقره، طلا و پلاتین)، شکل دادن فلزات: ریخته گری، نورد، جوشکاری، اکستروژن، صنایع دستی فلزی
سرامیک: مواد اولیه سرامیک(رسها، گدازآورها (فلدسپات، بوراکس، گیاه اُشنو و ..، پرکنندهها، شکل دادن سرامیکها، لعاب و پخت سرامیک)
شیشه: مواد اولیه (سیلیس، گدازآور و تثبیتکنندهها) مراحل تولید و شکل دادن شیشه، سفالگری و شیشهگری سنتی
پلاستیک ها: ترموپلاستیکها (اُلفینها (پلیاتیلن، پلیپروپیلن،تفلون، پیویسی)، نایلون، پلیکربناتها)، ترموستها (پلیاستر، فرمالدییدها و اپوکسی)،پلیمرهای طبیعی (پروتئینها، کربوهیدراتها، نشاسته، کائوچو و سلولز)،
چوب: اجزای درخت، خواص فیزیکی و مکانیکی چوب، محافظت از چوب، گونههای مختلف چوب (خواص و کاربردهای آنها)، صنایع دستی چوبی (منبت، معرق، گرهچینی و خاتم) و ابزار مورد استفاده در آنها
الیاف: انواع الیاف: الیاف گیاهی یا سلولزی (الیاف دانهای (پنبه (خواص فیزیک و شیمیایی و فرایندهای تولید)) الیاف ساقهای (کتان، کنف و چتایی)الیاف برگی (سیسال)، الیاف حیوانی یا پروتئینی: پشم (خواص فیزیکی، خواص شیمیایی، نمدی شدن پشم)، الیاف معدنی: آزبست، الیاف رژنره یا بازتولیدشده: ویسکوز، استات، کوپرآمونیوم، کازیین، الیاف شیشهای، الیاف سنتتیک (نایلون، پلیاستر و آکریلیک، نساجی سنتی ایران و بافتههای سنتی
مواد و مصالح ساختمانی: چسبانندهها (رس، گچ، آهک، سیمان و قیر)، قطعات (سنگ، آجر، بتن، کاشی و سرامیک)
رنگ: رنگهای نقاشی (اجزای رنگ شامل رنگدانه (انواع رنگدانه و خواص شیمیایی رنگدانهها)، مادۀ حامل، روغنهای خشککننده، زبره، نرمکننده، حلالها و واکسها)، رنگهای ساختمانی، رنگهای چوب (شفاف و غیرشفاف)، رنگرزی پارچه (رنگهای دندانهای، رنگهای مستقیم، مواد رنگزای تشکیلشونده در مکان و مواد رنگزای راکتیو)
عکاسی: (تاریخ عکاسی و تکنیکهای اولیه، مواد حساس به نور، عوامل موثر بر حساسیت، تکنیکهای ظهور و چاپ عکس، عوامل موثر بر کیفیت ظهور و چاپ عکس)
چاپ: چاپ بر روی کاغذ (چاپهای دستی یا هنری -حکاکی مستقیم و غیرمستقیم- چاپ ماشینی (چاپ مستقیم -حروف سربی، کلیشه و گراوور-، چاپ غیرمستقیم –اُفست-)، چاپ بر روی پارچه: چاپ دستی یا هنری (چاپ کلاقهای، چاپ قلمکار)، چاپ ماشینی (چاپ سیلاسکرین، چاپ غلتکی و چاپ روتاری)
سازمان سنجش تا به حال کتابی با عنوان "خواص مواد" چاپ نکرده است. و از طرف دیگر کتاب مشخصی را هم از کتاب های دیگری که به چاپ رسانده به عنوان منبع معرفی نکرده است. اما مباحث یاد شده را می توان در این کتاب ها که چاپ سازمان سنجش و مربوط به رشته های مختلف است یافت:
شناخت مواد و مصالح، رشتهي نقشهكشی معماری (چاپ 1391)
مصالح ساختمانی، رشتهی ساختمان (چاپ 1391)
آشنايی با صنايع دستی ايران 1، رشتهی صنايع دستی (چاپ 1391)
تكنولوژی چاپ، رشتهی چاپ (چاپ 1391)
الياف نساجی و آزمايشگاه، رشتهی صنايع نساجی (چاپ 1391)
فيزيك نساجی و آزمايشگاه، رشتهی صنايع نساجی (چاپ 1391)
تكنولوژی مواد، رشتهی صنايع چوب و كاغذ (چاپ 1391)
متالورژی عمومی شناخت و مواد صنعتی، رشتهی صنايع فلزی (چاپ 1391)
عكاسی (1)، رشتهي گرافيک (چاپ 1391)
عكاسی (2)، رشتهی گرافيک (چاپ 1391)
و...
در این مجموعه دی وی دی ها تمامی مباحث این درس به صورت جامع به همراه تست زنی پیشرفته کار شده و شما میتوانید تنها با استفاده از همین منبع بدون نیاز به کتاب های معرفی شده برای این درس نتیجه لازم برای کنکور سراسری را بدست اورید.